Kom hoger in Google.

Wilt u vandaag nog hoger in Google komen? Is dat wel mogelijk? Ja, dit is mogelijk. Echter bereiken we niet direct de top 5. Dit kan enkele maanden duren. Maar waarom zou uw website hoger in Google moeten komen?

Wellicht heeft u al een mooie website en staat alles duidelijk aangegeven en u krijgt veel complimenten van bekenden, er ontbreekt alleen 1 ding. U heeft te weinig bezoekers op de website en maakt zo weinig omzet. Dit kan natuurlijk komen doordat de website niet of slecht vindbaar in Google is.

Bent u benieuwd welke ranking uw website heeft gekregen van Google? Wat voor en hoeveel backlinks u heeft? Doe dan een gratis SEO scan.

Wat is het geheim?

De belangrijkste factoren om hoger in Google te komen

  • Uw bedrijf is alleen vindbaar in Google wanneer de zoekmachinerobot uw webshop of website goed kan indexeren. Een optimale techniek van uw website is dan ook een voorwaarde voor een hoge ranking.
  • Websites die nauwelijks tekst of afbeeldingen bevatten, beoordeelt Google niet snel als relevant. Het is daarom belangrijk zoveel mogelijk kwalitatief hoogwaardige content op uw website of in uw webshop te plaatsen.
  • Zijn de pagina’s van uw website niet op een logische wijze geordend? Dan zal Google zich er geen raad mee weten. Een duidelijke website structuur is noodzakelijk om hoog te scoren in zoekmachines.
  • Google houdt de online reputatie van uw website nauwlettend in het oog. Plaatsen veel andere websites links naar uw website of webshop? Dan zal uw populariteit ongetwijfeld een reden hebben en wordt u beloond met een hogere ranking. Het verzamelen van veel links wordt ook wel linkbuilding genoemd en is een zeer complex vakgebied. Ook factoren zoals de linktekst, de link context en de link doelpagina spelen hierbij een belangrijke rol.
  • Hoe hoger de leeftijd van uw domeinnaam, hoe groter de kans dat uw website een (goede) reputatie heeft opgebouwd bij Google.
  • Activiteit op Social Media zoals Twitter, Facebook en Google+ vertelt Google dat uw website relevant is voor andere online gebruikers.
  • Google draagt gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel. Een snelle server voor uw webshop of website is dan ook onontbeerlijk om de online concurrentie af te troeven.

Natuurlijk zijn er veel meer factoren welke mee spelen. Maakt u zich geen zorgen en probeer deze vooral niet uit het hoofd te leren. Daar houd ik rekening mee.